Kungliga Hovstallet

Internationella Klubben samlades på Väpnargatan 1, där Hovstallets inhägnade område ligger som en liten oas. När portarna stängts blir det tyst, stilla och lugnt och man tror inte man är mitt inne i Stockholm.

En oas mitt i Stockholm kan man tycka. Var gång man besöker Kungliga Hovstallet blir man förbluffad över hur en pulserande stad kan stängas ute bakom höga murar, samtidigt som man vet att det innanför pågår en aktivitet som normalt förknippas med bullrande häst och bilhantering. Miljön är distanserad avskildhet. Här bor många familjer som förknippas med militär- häst- och hovliv.
Att få besöka Hovstallet med en guide, som kan besvara alla frågor på ett inlevelsefullt sätt är en upplevelse. Överste Lars-Olof Nilsson var guide för ett trettiotal medlemmar från Internationella Klubben, som den 30 september vandrade runt och tittade på ridmanege, stallar, renoveringsverkstäder och Stockholms äldsta hiss, som kunde klara av stora hästvagnar och som på sin tid var en märkvärdighet. Visningen avrundades i Hovstallets matsal med smörrebröd och vin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s