Internationella Klubben hade sitt årsmöte i Stadshuskällaren.

Årsmötet inleddes av klubbens ordförande Carl Jan Granqvist som presenterade Maria Stridh, Sveriges största kvinnliga restaurangägare och entreprenör.

Maria Stridh berättade om sitt växande resturangimperium, om renoveringen av Stadshuskällaren sedan hon fick över ta ansvaret för den och om det genomgripande arbete, som kostat 15 miljoner kronor för att få lokaler och kök i toppform.

Carl Jan Granqvist agerade moderator och hanterade mästerligt och vant åhörarnas och egna frågor som dök upp under kvällen.

Klubbens medlemmar passade sedan på att personligen till Maria Stridh uttrycka sin beundran över driftigheten och engagemanget hos Stadshuskälkarns nya entreprenör vilket hon strålande glad tog emot.

Därefter hölls årsmötet enligt dagordningen och den stora frågan om medlemsavgiften skulle få följa den allmänna prisstegringen för att de framtida evenemangen skall kunna fortsätta kunna erbjuda klubbmedlemmarna det de vill ha, röstades igenom till fördel för dem, som gick med på en modest höjning.

Efter detta anförande bjuds klubbmedlemmarna på räksmörgås och vin varpå aftonen avslutades med ett springande mellan borden, hälsande, armviftande, utbytande av åsikter och kindkyssande innan medlemmarna begav sig hem och personalen började vända stolarna oppochned på borden.

Christer Nottberg

Annonser