Lunchträff med Ribbhagen

3D112C33-CF97-4BC6-B714-5259DC44B427

In stiger en lirare, en hamnarbetare och en bilförsäljare, som charmar alla med sin berättelse om silver, guld och juveler. Man skulle tro att det är en sol och vårare, som står framför oss, men det är en av Sveriges mest pålästa och kunniga person när det gäller ädla smycken, ishinkar av silver och tiaror av guld och mycket mer.

Att investera i juveler är bra. De är i varje fall vackrare att titta på än feta kontoutdrag. Priserna på föremålen förefaller rätt låga även om beloppen är stora. Arbetsinsatsen i förhållande till resultatet pekar inte på en balans i jämnläge. Man inser vilket mödosamt juvelerarjobb det ligger bakom ett kvalitetssmycke.

Varför inte gå till Ribbhagen och punga ut med 15000:- på något? Vad kostar en semesterresa för en familj? 40000:- kanske. Minnet av den har man förstås kvar, men sedan är det slut. Ett kvalitetssmycke eller en maffig vinkylare kan man glädjas åt länge och sedan kan man sälja det och åter fylla sin plånbok.

Efter en lunch på Odd Fellow, föredrag av Jan Ribbhagen, en kort promenad till butiken på Birger Jarlsgatan 2 och där ha svept ett par glas skumpa, vandrar man hem med kunskapen om hur spröd fönsteremalj görs, att man inte ska applådera med ringar på båda händerna om man vill undvika kostsamma reparationer och att framförallt inte köpa gjutna, lätt spräckta silverringar i Turkiet.

Christer Nottberg

Klicka på länken nedan för att se filmen.

https://youtu.be/CHHRXL9y9zM

Annonser